lv
en
Restorāns un naktsklubs bijušajā ugundzēsēju depo Oslo, Norvēģijā

Restorāns un naktsklubs bijušajā ugundzēsēju depo Oslo, Norvēģijā

Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, durvis vēris “Michaels” restorāns un naktsklubs, kura dizainu izstrādājis dizaineres Annas Buteles birojs “Annvil” sadarbībā ar “Studio Kaape”. “Micheals,” iepriekš zināms ar nosaukumu “B&M”, ir leģendāra vieta Oslo ar 20 gadu senu vēsturi. Pieredzējušā šefpavāra Maikla Skiri (Michael Skiri) vadītā konceptvieta, atrodas pilsētas centrā, Briskeby rajonā, kurā koncentrējušās nozīmīgākās modes, dizaina un gastronomijas lokācijas. Tajā pat laikā, modernā lielpilsēta mijas ar industriālo vēstures mantojumu. Vienā no šādām adresēm – izbijušā ugunsdzēsēju depo, iekārtots “Michaels”. Tas aizņem trīs ēkas stāvus un katrā no tiem realizēts atšķirīgs koncepts. Pirmais stāvs funkcionāli sadalīts trīs zonās – dienas tipa restorāns, fine-dining restorāns, atpūtas zona ar kamīnu. Otrajā stāvā – lounge zona, bet pagrabstāvā – naktsklubs. Katrai no zonām ir savs autonoms bārs. 430 m2 plašās telpas, vienlaikus var uzņemt līdz 300 apmeklētājiem.

Ņemot vērā izbijušā ugunsdzēsēju depo ēkas vēsturisko mantojumu, “Michaela” interjers turpina lokācijas vietas industriālo kodu un eksperimentē ar kontrastējošiem apdares materiāliem. Interjerā dominē industriāli, masīvi un neapstrādāti apdares materiāli, kas iegūti, galvenokārt, no vietējiem dabas resursiem, tostarp, tērauds, velmēts metāls, betons, masīvkoks un marmors no Norvēģijas akmens karjera. Interesanti, ka darba uzdevums no klienta paredzēja, ka visām mēbeļu virsmām ir jābūt noturīgām un triecienizturīgām, lai uz tām vienlaikus varētu atrasties un dejot vairāki cilvēki. Šī iemesla dēļ, centrālie bāra galdi un soli apzināti izgatavoti no lieta betona formām, bet bāra letes no piecslāņu marmora krāvuma. Pirmā stāva kamīns un picas krāsns kā masīva smēde, ielocīta velmēta metāla apvalkā. Materiālu brutalitāti līdzsvaro tausti saistošs, daudzveidīgs tekstils. Pagrabstāvs burtiski appludināts ar dažāda mēroga dzīvnieciskiem un botāniskiem rakstu motīviem. Apdullinošā rakstu intensitāte ieved savvaļas safari un nojauc robežu ar realitāti. Audums izmantots arī otrā stāva griestu instalācijā, kas telpiski savieno vairākas zonas vienā.

Michaels restorāna ēdienkarte galvenokārt sastāv no lokālām un sezonālām sastāvdaļām, kas kombinētas ar šefpavāra skandināvisko gastronomijas redzējumu.

  • project type: commercial
  • area: 430 m2
  • interior architecture: ANNVIL in collaboration with KAAPE
  • team: Anna Butele, Kirsti Prestmarken, Reinis Sokolovs, Rihards Bebris, Juris Sarmons, Elina Bite
  • statuss: completed
  • year: 2020
Lasīt vairāk

Sāc sadarbību šeit

Sazinies ar mums